7 потвърдени случаи на коронавирус в Бургас

7 потвърдени случаи на коронавирус в Бургас

СПОДЕЛИ

Има още един потвърден случай на заразен с коронавирус в Бургас.

Мъж на 37 години. С него заразените в града до момента са общо 7. Четири от тях са лежащо болни в Инфекциозното отделение на УМБАЛ – Бургас. Това сподели кметът Димитър Николов по време на редовния брифинг на  Общинския кризисен щаб.

Директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров сподели, че под домашна карантина са 1 659 за цялата област. На 14-я ден след последния контакт с лекаря от хирургичното отделение на болница “Бургасмед”, който беше доказан, че е позитивен за коронавирус, са извършени две последователни проби на пациентите и работещите в отделението, които са отрицателни и днес ще бъде свалена карантината на отделението в “Бургасмед”. След като му бъде извършена дезинфекция, след 24 часа отделението ще бъде отворено. Карантината в Дом майка и дете ще остане до края на тази седмица.

45-те българи, които пристигнаха вчера със самолет от Англия, ще им бъдат направени проби за коронавирус в рамките на 3 дни, тъй като това изисква не само човешки, лабораторен и диагностичен ресурс. Така и клиниката, която покажат ще бъде по-близо до сигурната диагноза.

“Никога не сме казали, че ще им направим втора проба и ако е отрицателна, за тях няма да важи карантината. Карантината важи 14 дни за всички, които идват от всички страни от Европа, както и за всички контактни. За тези, които са болни с коронавирусна инфекция, срокът е 21 дни. На 21-ия, 22-рия ден се правят две проби и ако покажат, че организмът се е изчистил, чак тогава го докладваме като излекуван и отпада от нашите списъци.”, заяви д-р Паздеров.

Извън Бургас има 140 леглова база, която е готова да приеме леките и средните случаи на коронавирусна инфекция. Има още 67 легла за интензивно лечение.

avatar