5-дневна прогноза за времето

5-дневна прогноза за времето

СПОДЕЛИ
Снимка:Мария Съботинова

През следващите дни времето ще бъде спокойно и без валежи. В планините и планинските райони ще бъде предимно слънчево и ще се затопля.

Във вторник облачността над страната ще е незначителна, предимно висока. Преди пладне и отново вечерта в котловини, низини, поречия и около воните басейни видимостта ще бъде намалена до мъгла в комбинация със значителна ниска слоеста облачност. Вятърът ще е слаб, локален. Минимални температури – между -3 и 2 градуса. Максимални температури – между 6 и 11 градуса, в районите с трайни мъгли до 4-5 градуса.

В предбалкана в сряда, а към четвъртък в планинските райони на Западна България дневните температури ще достигат 10°-12°. В равнинната част от страната в много райони в нощните часове ще бъде с мъгла или ниска облачност, които всеки следващ ден ще се задържат все по-дълго, а дневните температури в тези райони ще остават по-ниски, предимно между 1° и 6°. Сутрешните температури ще са около нулата.

В петък в източните райони ще духа слаб до умерен североизточен вятър и ще проникне малко по-студен въздух. На места по Черноморието е възможно да прегърмява.

avatar