Днес с ушанка, в петък по джапанки

Днес с ушанка, в петък по джапанки

СПОДЕЛИ

Днес с ушанка, в петък по джапанки, шеговито заяви проф. Георги Рачев в ефира на БТВ.

В петък и събота времето ще бъде убийствено топло. Очаква се температурите да са около 30°. По думите му времето остава сравнително топло в цяла Европа.

Сутрешни температури: в Кнежа -2°, Добрич -1°, доста студено в котловините. Днес с по едно сетре, защото ще бъде хладно. Джапанките да не се прибират още, отбеляза проф. Рачев.

Дневните температури в петък и събота ще достигат 25° – 30°,съобщават от НИМХ .Ще се повишат и сутрешните температури, в районите с южен вятър ще надхвърлят 15°. По-ниски, до около 20°, ще остават дневните температури в котловините в Югозападна България, в крайните северозападни райони и западната част на Горнотракийската низина. Към края на деня в събота от запад облачността ще се увеличава и вплътнява и на места в крайните западни райони ще има валежи от дъжд.

В неделя и в понеделник вероятността за валежи и в останалата част от страната се повишава. Вятърът за кратко ще бъде от запад. Температурите ще се понижават, но все още ще са над климатичните норми. Във вторник вероятността за валежи намалява. Вятърът ще отслабне. Облачността ще бъде разкъсана.

Прогноза на НИМХ

avatar