Криминална хроника от Бургас – 23 ноември

Криминална хроника от Бургас – 23 ноември

Пресцентър МВР

СПОДЕЛИ

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : шест кражби, две други криминални престъпления и едно ПТП. Образувани са 11 бързи полицейски производства. Разкрити са 20 престъпления.

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 20.11.т.г. около 00.20 ч. на бургаската улица „Христо Ботев“ срещу дом №46 за проверка е спрян лек автомобил „БМВ 530 Д“, със софийска регистрация, управляван от 30 годишния Н.А. от Бургас, като е констатирано, че същият шофира след употреба на наркотични вещества. Н.А. е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Служители от Пето Районно управление – Бургас установили извършителя на кражбата на лаптоп заедно със зарядното към него, собственост на 60 годишен бургазлия, осъществена на 20.11.т.г. от частен дом, разположен в бл. 35 в ж.к. „Изгрев“ – това е 22 годишния Й.К. от Бургас, който направил пълни самопризнания и върнал откраднатата вещ. Работата по цялостното документиране на престъплението продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

На 22.11.т.г. служители от отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР – Бургас и Пето Районно управление – Бургас извършили претърсване в апаратамент, разположен в бл. 24 в к-с „Изгрев“, обитаван от криминално проявения И.Д., 20 годишен, като намерили и иззели пет топчета, съдържащи суха зелена тревна маса / марихуана/. И.Д. е задържан с полицейска заповед за задържане за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

В резултат на полицейските действия на служители от Първо Районно управление – Бургас по отношение кражбата на мобилен телефон и сумата от 1 500 лв., собственост на 83 годишна бургазлийка, осъществена на 14.10.т.г. от дома й, разположен на ул. „Цар Симеон I“, чрез отключване на входната врата, е установен и задържан извършителят на деянието – това е криминално проявения И.А., 27 годишен от с. Братово, който направил пълни самопризнания и описал механизма за извършване на деянието. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление – Бургас.

На 22.11.т.г. на несебърската улица „Зорница“, служители от Районно управление – Несебър спрели за проверка л.а. „Сузуки Суифт“, с бургаска регистрация, управляван от 41 годишния С.Ч. от Несебър, като констатирали, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 1,85 промила. С.Ч. е задържан с полицейска заповед за задържане за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 23.11.т.г. около 00.30 ч. служители от Първо Районно управление – Бургас спрели за проверка л.а. „Форд Ка“, с бургаска регистрация, управляван от 18 годишния Г.Е. от Бургас, като констатирали, че същият шофира след употреба на наркотични вещества / канабис/. Г.Е. е задържан с полицейска заповед за задържане за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 22.11.т.г. около 15.00 ч. в Пето Районно управление – Бургас е получено съобщение от 46 годишен бургазлия за това, че чрез взломяване на входната врата е проникнато в апартамента му, разположен в бл. 6 в ж.к. „Изгрев“, откъдето са откраднати : лаптоп, таблет, около 20 гр. златни накити и сумата от 2 300 лв. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

ПТП :
На 22.11.т.г. около 17.15 ч. на ул. „Георги Димитров“ в с. Славянци, общ. Сунгурларе, поради движение с несъобразена с атмосферните условия, състоянието на пътя и интензивността на движението скорост л.а. „Митцубиши Паджеро Пинин“, с ямболска регистрация, управляван от 34 годишния И.О. от с. Градец, общ. Котел, обл. Сливен, блъска отзад движещия се преди него велосипедист Г.Х., 56 годишен от с. Славянци, общ. Сунгурларе, който с контузии по главата, счупен нос и фрактура на лявата ръка, без опасност за живота, е настанен за лечение в УМБАЛ – Бургас.

avatar