2000 лв. глоба за нелегални екскурзоводи по Черноморието

2000 лв. глоба за нелегални екскурзоводи по Черноморието

СПОДЕЛИ
Снимка:На морето.бг

Инспекции на министерството и КЗП установиха хора, които водят туристи, без да имат право на това,съобщават от Министерството на туризма.

Правим масирани проверки на екскурзоводи по Черноморието. Инспекциите ще продължат усилено по цялото крайбрежие, а също и във вътрешността на страната. Ще бъдем безкомпромисни към хора, които работят като екскурзоводи без удостоверение. Това заяви в Несебър министърът на туризма Николина Ангелкова.

В последните два дни при съвместната проверка са били инспектирани 15 туристически групи с 15 екскурзоводи. За трима, които са водели туристически групи специалистите са установили, че работят без удостоверение и не са вписани в Националния туристически регистър. Един от тях дори е носел и представил фалшива карта за екскурзовод.

На нарушителите е съставен акт за административно нарушение, а глобата за това е 1000 лв. Всеки легитимен екскурзовод трябва да е вписан в Националния туристически регистър. При проверката е установено още, че двама, които са водели туристи, са имали сключени договори с туроператори. Компаниите подлежат на санкция в  размер на 2000 лв., защото са наели нелицензирани екскурзоводи.

Внимание , данъчните тръгват по морето !

 

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
НА МОРЕТО | Сериозни нарушения на "Елените" установи проверкаНА МОРЕТО | Проверяват атракционните корабчета по моретоНА МОРЕТО | Внимание , данъчните тръгват по морето ! Recent comment authors