Задължителни маски на открито в Бургас, непълнолетните навън до 20:00 часа

Задължителни маски на открито в Бургас, непълнолетните навън до 20:00 часа

СПОДЕЛИ
Снимка:На морето.бг

В Бургас затягат мерките,заради влошаващата се ситуация с коронавируса.

Със заповед на директора на РЗИ-Бургас, те ще бъдат в сила от 18:00 ч. на 24.03.2021 г. до 31.03.2021 г.Ето какви са те:

  1. Задължително носене на защитни маски за лице, по начин осигуряващ покриване изцяло на носа и устата, в открити и закрити обществени места. Изключение се допуска за деца до 6- годишна възраст.
  2. Преустановяват се всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи на открито и закрито, в това число национални и международни спортни състезания.
  3. Преустановяват се посещенията на пазари, тържища и базари, с изключение на тези от тях, които са постоянно действащи и регистрирани само за хранителни стоки.
  4. Забранява се провеждането на организирани масови обществени мероприятия на закрито и открито /изложения, фестове, фестивали, събори, панаири, празници, базари, битпазари, временни пазари и други подобни/.
  5. Не се допуска организирането и провеждането на събирания и тържества от частен характер на открито и закрито /сватби, кръщенета, погребения и други/ с присъствието на повече от 10 човека /без оглед на тяхната възраст/.
  6. Не се допускат на обществени места за времето от 20.00 ч. до 06.00 ч. лица под 18 годишна възраст без придружител (родител, настойник, попечител или друго лице, полагащо грижи за малолетния/ непълнолетния).
  7. Да се създаде организация и осъществяване на постоянен контрол в местата предназначени за обществено ползване, от страна на местната власт и органите на МВР относно недопускане на струпване на хора и спазване на мерките за физическа дистанция, както и контрол относно носене на защитни маски по начин осигуряващ покриване изцяло на носа и устата.
  8. Преустановява се провеждането на планов прием и планова оперативна дейност в лечебните заведения за болнична медицинска помощ и комплексните онкологични центрове в област Бургас, с изключение на дейностите, свързани с трансплантация на органи, тъкани и клетки, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по асистирана репродукция и ражданията, независимо от метода на родоразрешение, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ.

Вижте пълният текст на заповедта ТУК

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Радо Recent comment authors
Радо
Гост
Радо

Бе,какъв вечерен час….😂То,от години в Бургас след 20.00 ч. само котки и гларуси…Няма друго. По-добре през деня някой да контролира спазването на предпазните мерки.През деня града пълен с Маклаоуд,на тълпи,без маски,тумби в парка,скупчени пред касите на супермаркетите…Това контролирайте,да не стигнм до там,освен линейки,легла и медици,да викаме и други „специализирани“ автомобили. Умници.