Полицейска хроника от Бургас и региона -18 февруари

Полицейска хроника от Бургас и региона -18 февруари

СПОДЕЛИ

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : три кражби и три други криминални престъпления. Образувани са три бързи производства. Разкрити са 17 престъпления. 

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

Служители от Първо и Четвърто Районни управления – Бургас задържали 42 годишен криминално проявен и осъждан бургазлия, който на :

– 18.11.2021 г., чрез взломяване вратата на избеното помещение във вх. 1 на бл. 196 в ж.к. «Меден Рудник», откраднал множество строителни инструменти / част от вещите са намерени и иззети/

– 26/27.01.т.г., чрез взломяване на входните врати проникнал в три избени помещения, разположени на ул. «Сливница», като откраднал : ъглошлайф, пистолет за горещ въздух, винтоверт, гаечни ключове и други дребни инструменти.

– 06.02.т.г. отнел ел. мотор на стйност 8 000 лв., собственост на 35 годишен бургазлия, паркиран в двора на жилищна кооперация на ул. «Сливница»

Бургазлията направил пълни самопризнания за извършените деяния. Задържан е за срок до 24 часа. Работата по случаите продължава.

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Средец по отношение кражбата на велосипед, собственост на 31 годишен мъж от Средец, осъществена от мазето на дома му, разположен на  ул. «Военни блокове», е установен извършителя на деянието – това е 29 годишен криминално проявен мъж от Средец, който направил пълни самопризнания и върнал откраднатия велосипед. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Средец.

Служители от Районно управление – Приморско установили извършителя на кражбите на пари, златни накити, ел. уреди и врехи, осъществена от частен дом в с. Ново Паничарево, обитаван от 52 годишна жена от селото – това е 12 годишно момче от с. Ново Паничарево, което направило пълни самопризнания и заявило, че през месец януари няколко пъти влизал в къщата, като извършвал кражбите. Част от откраднатите вещи са намерени и иззети. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Приморско.

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Камено по отношение кражбата на телевизор и микровълнова фурна, собственост на 65 годишен мъж от Камено, осъществена на 16.02.т.г. от дома му, разположен на ул. «Македония», е установен извършителя на деянието – това е 22 годишен криминално   проявен мъж от Камено, който направил пълни самопризнания и върнал откраднатите вещи. Работата по цялостно документиране на престъпната му дейност продължава от служители на Районно управление – Камено.

Служители от Районно управление – Несебър установили извършителя на кражбата на сумата от около 220 лв., собственост на 57 годишен немски гражданин, продължително пребиваващ в Слънчев бряг, осъществена в района на супермаркет «Младост», чрез възползване от нетрезвото състояние на чужденеца – това е 18 годишен криминално проявен несебърлия, който направил пълни самопризнания по случая. Задържан е за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Созопол по отношение кражбата на 2 куб.м. заготовки за изработка на паркет, собственост на частна софийска фирма, чиято база е разположена в минното селище на Атия, е установен извършителя на деянието – това е 73 годишен мъж от с. Атия, който върнал откраднатите вещи. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Созопол.

avatar