18 ранени при силна буря с градушка в Италия /ВИДЕО/

18 ранени при силна буря с градушка в Италия /ВИДЕО/

СПОДЕЛИ

Вятър, проливен дъжд и град се изсипаха над Адриатическото крайбрежие на Италия. В град Пескара 18 души потърсиха медицинска помощ заради получени рани и травми, съобщава вестник „Република“,цитиран от БГНЕС .

Лошото време донесе в областта Абруцо проливни дъждове придружени с град. Размерите на ледените топки достигнаха 5 см в диаметър. Пострадалите, сред които и бременна жена, са с травми по лицето и главата.

MAJOR severe wind damage – likely both downburst and (confirmed) #tornado – in Milano Marittima (RA), north Italy today! July 10th! Report via Cyclone of Rhodes 2020

Публикувахте от Severe Weather Europe в Сряда, 10 юли 2019 г.

В Пескара градът е нанесъл и материални щети по покривите, има счупени прозорци на коли и къщи. Движението в града е затруднено заради образувалите се потоци с вода. Сходни проблеми с наводнения се наблюдават и в други селища от региона.

В съседните области Емилия-Романя и Молизе градът е повредил автомобили и е унищожил реколтата в някои земеделски стопанства. На морското крайбрежие има преобърнати чадъри и шезлонги. Къпещите са се спасили с бягство от водната стихия.

Заради лошите условия е обявен оранжев код за опасност на територията на цяла Тоскана. Жълт код е в сила за повечето провинции в северна и централна Италия: Ломбардия, Лацио, Умбрия, Лигурия, Венето и др.

Коментари

avatar
trackback
НА МОРЕТО | Буря уби 6 души в гръцкия курорт Халкидики /ВИДЕО/

[…] 18 ранени при силна буря с градушка в Италия /ВИДЕО/ […]