Полицейска хроника от Бургас и региона – 3 септември

Полицейска хроника от Бургас и региона – 3 септември

СПОДЕЛИ

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : две кражби, едно друго криминално престъпление и две ПТП. Образувани са четири бързи производства. Разкрити са шест престъпления. 

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 20.08.т.г. в Пето Районно управление – Бургас е получено съобщение за това, че от частен имот, разположен в кв. «5-ти километър» два дни по-рано е отнет товарен автомобил «Мерцедес 813», с бургаска регистрация. От проведените съвместни полицейски действия на служители от отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас и Пето Районно управление – Бургас е установено, че извършители на престъплението са двама бургазлии / на 21 и 38 години/, които се представили за собственици на товарния автомобил и въвеждайки в заблуждение двама мъже от сливенските села Радецки и Глуфишево / на 34 и 47 години/, им го продали за сумата от 1 200 лв. Констатирано е, че товарния автомобил е транспортиран с помощта на специализиран автомобил / «Пътна помощ»/ до площадка за изкупуване на черни и цветни метали, разположена в Сливен, където т.а. «Мерцедес» е разглобен. Двамата извършители на деянието направили пълни самопризнания. Работата по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

На 03.09.т.г. около 01.50 ч. в руенското село Шиварово, служители от Районно управление – Руен спрели за проверка лек автомобил «Фолксваген Поло», с бургаска регистрация, управляван от 38 годишен мъж от селото, като установили, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 1.93 промила. Работата по случая продължава.

ІІ. ПТП :

На 02.09.т.г. около 07.35 ч. на пътя Бургас – кв. «Сарафово», км. 233+600, товарен автомобил «Ситроен Немо», с бургаска регистрация, управляван от 32 годишна бургазлийка, движещ се с несъобразена с атмосферните условия скорост / пряка слънчева светлина/ блъска 55 годишен мъж от с. Просеник – водач на аварирал автобус, който го обезопасявал с предупредителен триъгълник. От пътния инцидент пострадал 55 годишния мъж, който със счупване на лявата подбедрица, без опасност за живота, е настанен за лечение в отделение «Ортопедия» на УМБАЛ – Бургас.

На 02.09.т.г. около 09.45 ч. на пътя с. Равнец – с. Трояново, км. 19+730, т.а. «Форд Карго», с бургаска регистрация, управляван от 41 годишен мъж, с прикачено ремарке върху което се превозва булдозер с монтирано гребло, при разминаване с л.а. «Фолксваген Пасат», с бургаска регистрация, управляван от 80 годишен бургазлия, го блъска с греблото, излизащо от обхвата на пътната лента, в резултат на което л.а. «Фолксваген» се отклонява в дясно и се блъска в крайпътната мантинела. От пътния инцидент пострадал водачът на л.а. «Фолксваген», който с контузия на гръдния кош, е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение.

avatar