Железни мъже дърпаха 18-тонна пожарна кола в Царево /СНИМКИ/

Железни мъже дърпаха 18-тонна пожарна кола в Царево /СНИМКИ/

СПОДЕЛИ

В Царево се проведе Балканското първенство по силов многобой „Айрън Мен“ 2017г. Събитието е част от кампанията „Силните срещу дрогата“.
В турнира мериха сили деветима състезатели от България, Сърбия и Македония. Добрата новина е, че въпреки конкуренцията златният медал бе за българина Иван Мрянков, втори бе Денислав Славчев, за който това бе дебют, а трети – Милан Аранджелович от Сърбия.

Най- интересна и атрактивна за публиката се оказа първата дисциплина, в която силовите атлети дърпаха 18-тонна пожарна кола. Състезателите направиха още „Фермерска разходка“ , като изминаха 20 метра, натоварени с 220 килограмова тежест. В дисциплината „Мъртва тяга“ бе повдиган лек автомобил. „Логлифт за максимално повдигната тежест“ и „Кобилица“ също затрудниха стронгмените, но не колкото вдигането на „Камъните на Атлас“, които бяха с тежест от 130 и 160 кг.

Трудните дисциплини натовариха състезателите, но надпреварата се превърна в зрелище за публиката. След награждаването на победителите първият кръг от Балканското първенство бе закрит с празнична заря.

avatar