Около 1000 московчани са заболели от коронавирус след ваксинация/ВИДЕО/

Около 1000 московчани са заболели от коронавирус след ваксинация/ВИДЕО/

СПОДЕЛИ

В Москва след ваксинация срещу COVID-19 около 1000 души са заразени с коронавирус.От тях повече от 76% носят COVID-19 в лека или асимптоматична форма. Това съобщават Интерфакс и РИА новости с позоваване на пресслужбата на Московския комплекс за социално развитие.

Над 1 милион граждани на Москва са ваксинирани срещу COVID-19,съобщи преди седмица кметът на гада Сергей Собянин пред Россия 24.

От всички ваксинирани пациенти, които са преминали повече от 2 седмици след ваксинацията с втория компонент,около 1000 души са се разболели от коронавирус, което е около една десета от процента „,добавят от пресслужба на Московския комплекс за социално развитие.,цитирани от РБК.

Кметството в Москва не предостави данни за коя от руските ваксини става въпрос. В Русия вече са регистрирани три ваксини срещу COVID-19 – Sputnik V, EpiVacCorona и KoviVak. Ваксинацията се извършва главно с двукомпонентното лекарство „Sputnik V“.

Масовата ваксинация срещу COVID-19 в Москва започна на 4 декември 2020 г. Към момента в Москва са регистрирани 1026 740 случая на коронавирусна инфекция, от които 944 738 души са се възстановили, 16 656 са починали.


„Имунитетът започва да се формира след първата ваксинация. Повторната ваксинация повишава имунния отговор на организма и има по-дълготраен ефект. „Въпреки това, формирането на имунитет срещу коронавирус след ваксинация се случва индивидуално, следователно след ваксинацията все пак трябва да вземете предпазни мерки„, добавят от Московския комплекс за социално развитие.

avatar